De wandelroute in de Câselse Vennen leidt deels door nat, laag gebied en deels door schrale graslanden. De zwarte els, de slangenwortel, de gele lis, elzezegge, veenmos, waterviolier en koningsvaren zijn planten, die in het natte milieu prima groeien.
Ook kent het gebied verschillende turfputten waaruit vanaf ca. 1860 tot 1920 door Castenrayse mensen turf werd gestoken.

In de weilanden komen buntgras, kale jonker, zandblauwtje, witbol en biggekruid voor. De schrale graslanden worden begraasd door paarden.
Zowel op het gebied van flora als fauna komen er verschillende soorten planten en dieren voor.

In bepaalde tijden van het jaar zal in dit gebied met dichte schoenen of laarzen moeten worden gewandeld, omdat het in dit gebied erg nat kan zijn.
De paden zijn zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat gehandhaafd en zijn niet verhard. Hierdoor zal de route een wat ruig karakter behouden en is daardoor helaas moeilijk begaanbaar voor mindervaliden en kinderwagens.

Een wandeling in de Castenrayse Vennen zal ongetwijfeld voor veel mensen een actieve ontspanning betekenen. Dit unieke gebied biedt hiervoor ruime mogelijkheden.
De route met een lengte van 3,8 km, is voorzien van de benodigde bordjes en/of routepaaltjes en start in het centrum van Castenray

 Câselse Vennenroute.                                           ZEER GOED   (Natuurliefhebber)

Bij het begin en eindpunt is een horecagelegenheid en een goed chinees resteurant.

       

Câselse Vennenroute Castenray

Advertenties